RESTAURANT EN KEUKEN DUAAL 3de graad A-finaliteit

Word een culinaire expert en gastheer!

In deze opleiding krijg je de kans om je te ontwikkelen als hulpkok en kelner. In het traject hulpkok leer je hoe je voedingsmiddelen bestelt en ontvangt, de noodzakelijke voorbereidingen maakt en koude en warme maaltijden bereidt volgens de juiste culinaire technieken en technische fiches. Je werkt de gerechten af en controleert de kwaliteit, zodat je altijd kwaliteitsvolle maaltijden kunt serveren aan de gast.

In het traject kelner leer je hoe je gasten hartelijk ontvangt, hen gerechten en dranken voorstelt, bestellingen opneemt en doorgeeft aan het bar- of keukenpersoneel. Je leert ook hoe je dranken en gerechten serveert en deze aan tafel afwerkt, en hoe je afrekent om de gast een optimale ervaring te bieden.

De 2 opleidingscontexten, keuken en zaal, zijn ontegensprekelijk met elkaar verbonden.

De opleiding combineert theoretische lessen op school met leren en praktische ervaring opdoen op de werkplek. Door te kiezen voor deze opleiding kies je voor een alternerende leerroute, waarbij je wekelijkse uren overeenkomen met de normale voltijdse arbeidsduur in jouw bedrijf, doorgaans gemiddeld 38 uur per week. Vraag hiernaar bij jouw werkgever tijdens het opstellen van de werkovereenkomst.

Deze opleiding richt zich op het niveau van de derde graad van het beroepssecundair onderwijs. De beroepsgerichte vorming wordt gecombineerd met verplichte algemene vorming, zodat je voldoet aan de minimumdoelen van de derde graad arbeidsmarktfinaliteit. Op deze manier kun je een onderwijskwalificatie van niveau 3 (OK3) behalen. De opleiding duurt twee jaar en biedt jou de essentiële vaardigheden voor een succesvolle carrière in de horeca!

Na deze opleiding behaal je een onderwijskwalificatie OK3 met inbegrip van de beroepskwalificatie hulpkok BK3 en de beroepskwalificatie kelner BK4.
Er is geen vervolgopleiding.

toelatingsvoorwaarden

  • Je voldoet aan de voltijdse leerplicht.
  • Je bent geslaagd voor de 2de graad.
  • Je behaalde het onderliggende BK2/3.
  • Op basis van flexibele instroom vanuit ‘leren en werken’.

lessentabel

vakken5de jaar
ALGEMENE VAKKEN
PAV6u
Engels2u
Frans2u
TECHNISCHE VAKKEN/PRAKTISCHE VAKKEN
restaurant en keuken (m.i.v. Engels, Frans, Duits)8u
WERKPLEKLEREN (aantal uren afhankelijk van de sector)22/24u

onze andere opleidingen